Zeki Optimizasyon ve Karar Verme Laboratuvarı

Zeki Optimizasyon ve Karar Verme Laboratuvarı Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü bünyesinde 47,96 m2 lik bir alanda kurulmuştur. Laboratuvarın kurulma amacı, akademisyenler ile lisansüstü öğrencilerinin karmaşık optimizasyon ve karar verme problemlerinin modellenmesi/çözülmesi ve bu konularda ileri düzey algoritmalar geliştirerek test etmelerine olanak sağlamaktır. Bölümde gerçekleştirilen bilimsel çalışmaları desteklemenin yanı sıra, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde, sanayiden gelen uygulamaya yönelik problemlerin modellemesi/çözümü için gerekli bilgisayar altyapısını sunarak uygulamalı araştırmalar yapma olanağı sağlamaktadır. Laboratuvarda bulunan bazı lisanslı yazılımlar şunlardır:

Laboratuvarda aşağıdaki özelliklere sahip 10 adet yüksek performanslı bilgisayar bulunmaktadır:

CPU

ASUS BM6AE Intel® Core™ i7-4770 Processor (8M Cache, 3.4 GHz)

Bellek

16GB DDR3 1600 MHZ RAM

Ekran Kartı

Nvidia GeForce GT730

Harddisk/SSD

1TB 3.5″ 7200 rpm SATA III HDD/512GB 2.5″ SATA3 6Gbps SSD 580Mb-550Mb/s

Kasa

M.Tower kasa

Monitör LCD

Philips 221B3LPCS 21.5″ LED

Zeki Optimizasyon ve Karar Verme Laboratuvarı Sorumlu Öğretim Üyesi

Doç. Dr. F. Burçin Özsoydan E-mail: burcin.ozsoydan@deu.edu.tr  Telefon: 0 232 3017630