Sıkça Sorulan Sorular


 

Üretim ve Yönetim Stajlarında Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1: Endüstri mühendisliği öğrencileri hangi stajları yapmakla yükümlüdürler?

Cevap 1: 4’er haftalık Üretim ve Yönetim stajlarını yapmalıdırlar.

Soru 2: Üretim ve Yönetim stajları ne zaman yapılabilmektedir?

Cevap 2: Öğrenciler öncelikle Üretim Stajını yapmakla yükümlüdürler. Üretim stajı 2. Sınıfı tamamlayan öğrenciler, Yönetim Stajı da 3. Sınıfı tamamlayan öğrenciler tarafından yapılabilirler.

Soru 3: Öğrenciler stajları yaparken nelere dikkat etmelidir?

Cevap3: Stajlar Endüstri Mühendisliği staj yönergesinde belirtilen soru ve konulara göre yapılmak zorundadır. Bu nedenle staj defterleri hazırlanırken staj yönergesi dikkatlice okunmalıdır.

Soru 4: Staj defteri (veya raporu) nasıl hazırlanmalıdır?

Cevap4: Staj defterleri hazırlanırken, staj yönergesinde yer alan sorular sırasıyla cevaplanmalı ve her sorunun devamında cevabı olacak şeklinde staj defterine yazılmalıdır.

Soru 5: Staj defteri kursun kalemle veya bilgisayarda yazılabilir mi?

Cevap 5: Staj defterleri rapor düzenine uygun şekilde ve tükenmez kalemle yazılmalıdır. Eğer Staj Defteri bilgisayarda yazılacaksa, size verilen staj defterinin ilk sayfası, hazırladığınız defterin birinci sayfası olmalıdır. Her iki durumda da staj defterinin (orijinal defter veya bilgisayarda yazılmış defter) her bir sayfası, imzalatılmalı ve mühürletilmelidir.

Soru 6: Stajlar nasıl değerlendirilmektedir?

Cevap 6: Öğrencilerin yaptığı stajlar değerlendirilirken üç kriter aşağıda belirtilen oranlarda dikkate alınmaktadır:

1. Rapor Düzeninin değerlendirilmesi (%10)
2. Yönergede yer alan sorulara verilen cevapların değerlendirilmesi (%60)
3. Staj Raporunun sözlü sunumunun değerlendirilmesi (%30)

Öğrencinin stajının geçer not alması için sözlü sınavdan en az 70 alması gerekmektedir. Öğrencinin stajının kabul edilebilmesi için genel değerlendirme notunun en az 60 olması gerekmektedir.

Soru 7: Staj sözlü sınavları ne zaman yapılır?

Cevap 7: Staj raporunun sözlü sunumu her öğretim yılı güz döneminde bölüm staj komisyonunun belirlediği bir tarihte yapılır.

Soru 8: Öğrenciler her iki stajı da aynı işletmede yapabilirler mi?

Cevap 8:
Evet. Fakat staj defterleri her iki staj için staj yönergesindeki sorulara göre ayrı ayrı hazırlanmalıdır.

Soru 9: Aynı işyerinde staj yapan öğrenciler ortak staj raporu verebilirler mi?

Cevap 9: Hayır. Aynı işletmede yapılan stajlar aynı komisyon tarafından değerlendirilecek ve sözlü sınavına tabi tutulacaktır. Bu nedenle kişisel yorum gerektiren soruların cevapları aynı olan öğrencilerin stajları kesinlikle reddedilecektir.

Soru 10: Güz ve bahar dönemleri arasındaki sömestrde staj yapılabilir mi?

* Cevap 10: Genel kural olarak ara dönemde staj yapılamamaktadır. Sadece beklemeli ve staj tekrarı yapan öğrenciler sömestrde 20 iş günü zaman olduğu takdirde bölüm staj komisyonuna başvurarak stajlarını güz ve bahar dönemleri arasında yapabilirler.

Soru 11: Yurt dışında staj yapılabilir mi?

* Cevap 11: Evet. Yurtdışında staj yapma olanağı sağlayan sivil toplum kuruluşları olan AIESEC ve IASTE sitesinden Yurt Dışı Stajı başvuru koşulları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

AIESEC (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales) AIESEC Izmir LC: Tel:0232 464 38 88 e-mail:izmir@aiesec.org.tr

AIESEC Turkey: http://www.aiesec.org.tr

http://v2.aiesec.net/students/turkey

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience)  

IAESTE Izmir LC: http://www.eng.deu.edu.tr/iaeste/index.htm

IAESTE Turkey : http://www3.itu.edu.tr/~iaeste/

Tel:+90 212 285 60 64 Faks:+90 212 285 71 43   E-posta:iaeste@itu.edu.tr

 


Atatürk Köşesi

 

 

Genel DuyurularStaj DuyurularıDiğer

2017-2018 Yaz Öğretimi sınav programı

2017-2018 Yaz Öğretimi sınav programına erişmek için tıklayınız.

Devamı

Tek Ders Sınavı

Tek Ders sınavı 05/07/2018 Perşembe günü saat 10:00’da A139 no’lu derslikte yapılacaktır.

Devamı

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Hakkında

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Devamı

ACİL- 2017-2018 Öğretim Yılı MAK-1021 ATÖLYE EĞİTİMİ için öğrencilerimizin ödedikleri ders kitabı ve atölyelerde kullanılacak sarf malzemeleri katılım payı hakkında duyuru

ACİL- 2017-2018 Öğretim Yılı MAK-1021 ATÖLYE EĞİTİMİ için öğrencilerimizin ödedikleri ders kitabı ve atölyelerde kullanılacak sarf malzemeleri katılım payı hakkında duyuru için…

Devamı

1
2
3

11

ACİL- 2017-2018 Öğretim Yılı MAK-1021 ATÖLYE EĞİTİMİ için öğrencilerimizin ödedikleri ders kitabı ve atölyelerde kullanılacak sarf malzemeleri katılım payı hakkında duyuru

ACİL- 2017-2018 Öğretim Yılı MAK-1021 ATÖLYE EĞİTİMİ için öğrencilerimizin ödedikleri ders kitabı ve atölyelerde kullanılacak sarf malzemeleri katılım payı hakkında duyuru için…

Devamı

Stajlar ile ilgili IBAN bilgisi

Stajlar ile ilgili IBAN bilgisi duyusu için tıklayınız.

Devamı

Korozo Ambalaj Stajyer Öğrenci İlanı

Korozo Ambalaj stajyer öğrenci ilanı ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Devamı

Atölye stajı duyurusu

Atölye stajı ile ilgili duyuru için tıklayınız.

Devamı

1
2
3

ACİL- 2017-2018 Öğretim Yılı MAK-1021 ATÖLYE EĞİTİMİ için öğrencilerimizin ödedikleri ders kitabı ve atölyelerde kullanılacak sarf malzemeleri katılım payı hakkında duyuru

ACİL- 2017-2018 Öğretim Yılı MAK-1021 ATÖLYE EĞİTİMİ için öğrencilerimizin ödedikleri ders kitabı ve atölyelerde kullanılacak sarf malzemeleri katılım payı hakkında duyuru için…

Devamı

Öğrencilerimizin ve Mezunlarımızın Dikkatine!

Öğrencilerimizin ve Mezunlarımızın Dikkatine!    

Devamı

Sevgili mezunlarımız sizlerle daha etkin iletişim sağlayabilmemiz için mezun kaydınızı yaptıktan sonra anketimizi doldurmanızı rica ediyoruz. http://web.deu.edu.tr/endustri/mezun/

  Sevgili mezunlarımız sizlerle daha etkin iletişim sağlayabilmemiz için mezun kaydınızı yaptıktan sonra anketimizi doldurmanızı rica ediyoruz. http://web.deu.edu.tr/endustri/mezun/    

Devamı